Інженери GlobalLogic назвали найперспективніші IT-спеціальності / Все новости / Главная

З приходом нового навчального року одна з найбільших ІТ-компаній України GlobalLogic вирішила провести опитування серед своїх спеціалістів з метою вивчити їхні погляди на навчання та освіту в галузі інформаційних технологій. Інженери та фахівці розповіли про найбільш перспективні спеціальності в сфері ІТ та про важливість профільної освіти в їхній професійній діяльності.

Участь у цьому опитуванні взяли практично 700 спеціалістів компанії, представники різних рівнів досвіду: 245 фахівців Senior, 208 – Middle, 121 – Junior, 18 – Trainee та 49 керівників проєктів.

Найбільш перспективні спеціальності

За результатами опитування більшості фахівців GlobalLogic, найбільш перспективними напрямками для вивчення в сфері ІТ є Data Science, Artificial Intelligence та Machine Learning, що були визначені як найперспективніші галузі навчання 67% респондентів. До першої десятки також увійшли такі спеціальності як DevOps, Data Analysis, Embedded, Full Stack, Mobile, Backend, Frontend, Project Management та Business Analysis.

Англомовний контент переважає

Важливо відзначити, що знання іноземних мов суттєво розширюють можливості отримання нових знань. Це підтверджується результатами опитування, де 85% респондентів вказали, що навчаються переважно англійською мовою.

Вища освіта і комерційний досвід

Лише 20% опитаних фахівців вважають, що для успішного старту кар'єри в ІТ достатньо мати профільну вищу освіту. Решта респондентів переконані, що для досягнення високих результатів в інформаційній сфері потрібне постійне навчання та практика. Таким чином, більшість фахівців систематично відвідують професійні курси та/або навчаються самостійно.

GlobalLogic Education

Близько половини опитаних фахівців отримали нові знання завдяки GlobalLogic Education - платформі для навчання як для новачків, так і для досвідчених спеціалістів. З 2019 року група компаній GlobalLogic інвестувала понад $6 мільйонів у професійний розвиток та підвищення кваліфікації місцевих фахівців в регіоні Центральної та Східної Європи, і значна частина цих інвестицій спрямована саме на інженерні таланти в Україні.

Першу частину дослідження, що стосувалася мотивації у навчанні та часу, який ІТ-фахівці відводять освіті, GlobalLogic оприлюднила напередодні Дня Знань.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: