Як довго айтівці залишаються в одній компанії: досвід GlobalLogic / Все новости / Главная

Згідно з дослідженням, українські ІТ-фахівці проводять в одній компанії близько двох років. Середня тривалість співпраці фахівців з GlobalLogic — 4,5 роки. Компанія дослідила, що впливає на залученість ІТ-спеціалістів та мотивує їх залишатися з компанією довше. 

Що підживлює мотивацію ІТ спеціалістів

«IT-спеціалісти найбільше цінують змістовні та розвиваючі проєкти, ефективну комунікацію, професійний менеджмент та командний дух. Це підтверджують результати опитування, проведені всередині компанії», — говорить Мар’яна Гудзь, директорка з персоналу GlobalLogic Ukraine.

Як втілити це на практиці

Змістовні та розвиваючі проєкти. Спеціалістів мотивують проєкти, які практично впливають на розвиток індустрії та покращують життя людей. Крім того, залученість інженера до різних за технологіями задач допоможе уникнути вигорання. GlobalLogic співпрацює з клієнтами зі списку Fortune 500. Таке партнерство дає можливість українським фахівцям брати участь у проєктах світового масштабу, відчуваючи причетність до глобальних змін, та зростати професійно.

Ефективна комунікація. Вчасний зворотний звʼязок та прозора схема карʼєрного розвитку — ключові фактори для довготривалої співпраці. GlobalLogic втілює це, складаючи індивідуальні плани розвитку та регулярні відгуки щодо продуктивності. Прозора система зростання дозволяє ставити довгострокові професійні цілі: зокрема, компанія порахувала, що інженеру потрібно 1-2 роки для переходу на наступний карʼєрний рівень. А можливість постійного навчання в рамках власної програми GlobalLogic Education прискорює цей розвиток.

Командний дух та підтримка. Робочі та неформальні зустрічі, тімбілдінги, атмосфера взаємодопомоги в колективі такі ж необхідні, як і цікаві проєкти. Це створює сприятливий клімат. Окремим фактором є підтримка в надзвичайних обставинах, що стала надзвичайно важливою в останні два роки. Так, ще напередодні тогорічних блекаутів GlobalLogic забезпечила майже усіх своїх фахівців резервними системами живлення, відкрила 10 тимчасових офісів та допомогла 779 колегам у тимчасовій релокації разом з їхніми сім'ями в межах України.

«Ми дбаємо про наших талантів та підтримуємо сприятливе середовище всередині компанії. Фокусом є гнучкість співпраці та участь у цікавих проєктах із застосуванням передових технологій. Крім того, ми надаємо можливості для постійного навчання завдяки платформі GlobalLogic Education. Все це, разом з підтримкою за будь-яких обставин, створює умови для тривалої співпраці та високої залученості фахівців. Це підтверджують і цифри: близько 27% з 6500 наших фахівців співпрацюють з компанією більш ніж 5 років», — додає Юлія Шмуля, директорка з рекрутингу GlobalLogic Ukraine.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: