Студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського гідно представили стартапи на Web Summit 2023 у Португалії / Все новости / Главная

Інноваційні розробки команди студентів ФІОТ КПІ ім. Ігоря Сікорського та ГО “Розвиток ІТ освіти” були гідно представлені на Web Summit 2023, який щойно завершився у Португалії.

Цього року у Лісабоні на найбільшій ІТ-конференції світу, яка зібрала понад 70 000 учасників, було представлено 25 українських стартапів та скейлапів, три з яких були презентовані студентами та научними керівниками Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Стенд команди на Web Summit 2023 привернув неабияку увагу відвідувачів. Із розробками українських студентів ознайомилась Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці пані Марина Михайленко.

“Зараз триває війна. І всі в Україні зосереджені на досягненні однієї спільної мети – Перемозі! Одночасно Україна вже сьогодні розбудовує своє майбутнє з більш сучасною та інноваційною економікою, що стане частиною європейської. Саме такі проєкти, які представлені сьогодні, можуть стати технологічним проривом у завтра, просуваючи нашу країну на лідерські позиції”, – відзначила Марина Михайленко.

Своєю чергою команда ГО “Розвиток ІТ освіти” передала пані Послу подяку за підтримку українських студентів та розробників.

“ГО “Розвиток ІТ освіти” долучається до цього заходу вже вдруге. Перший візит відбувся у 2021 році, тоді ми представляли розробку студентів КПІ робота-асистента HU-Bot зі штучним інтелектом, – розповідає співзасновник ГО та меценат Анатолій Бойко. – Цього разу ми представили три актуальні розробки – біонічний протез руки, дрон для дослідження водойм та технології для розвідувальних БПЛА, що долають ворожі засоби радіоелектронної боротьби”. 

Проєкти студентів приємно вразили експертів та зацікавили ряд інвесторів. Серед гостей стартап-стенду команди були акціонерка компанії «Арсенал страхування» Марина Авдєєва, керівний партнер Unit.city Костянтин Євтушенко, інвестор інноваційного простору HUB 4.0 Валерій Омельченко та багато інших.

Нагадаємо, що ГО "Розвиток ІТ освіти" було засновано за ініціативи випускників КПІ та за прикладом найкращих технологічних світових вишів, таких як Massachusetts Institute of Technology (MIT) Friends. Головна задача: створити відповідні світовим трендам умови для розвитку українських студентів в IT.

 

Тэги:   Стартапы

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: