Як увійти в IT під час війни – досвід новачків з GlobalLogic / Все новости / Главная

За останні два роки ринок інженерних талантів суттєво змінився. Команда GlobalLogic дослідила, яких фахівців залучають на комерційні проєкти та які навички мають найбільший попит під час повномасштабної війни в Україні.

Експорт IT-послуг з України скорочується, проте лідери ІТ-ринку продовжують залучати фахівців на проєкти. Це стосується як залучення зовнішніх фахівців, так і внутрішніх спеціалістів, чиї попередні проєкти завершилися. Зараз у GlobalLogic 170 відкритих позицій в Україні. У компанії розповіли, як і кого запрошують на проєкти під час війни.

Зовнішні фахівці: яких спеціалістів частіше беруть в IT-компанію

З початку повномасштабної війни до компанії приєднався 1351 новий фахівець. Близько половини з них отримали запрошення на інтерв'ю через LinkedIn та Djinni.

Найбільший попит мають Senior та Middle спеціалісти, проте початківці також потрібні. 351 фахівець рівня Junior і Trainee стали частиною компанії з початку повномасштабного вторгнення.

Залучення нових фахівців не обмежується Києвом та Львовом, де основні офіси компанії функціонують повноцінно.

Частіше за все у компанії шукали спеціалістів з навичками QA Automation, C++, JavaScript, DevOps та .NET. Вони залишаються найпопулярнішими серед відкритих позицій компанії і зараз. Крім того, GlobalLogic визначили, клієнти з яких індустрій продовжують активно залучати послуги українських айтівців.

Внутрішні фахівці: як компанія шукає проєкти своїм спеціалістам

Люди є основною цінністю в GlobalLogic. Підтримка фахівців і пошук нових проєктів для них стали пріоритетною задачею для компанії.  Так, за півтора роки повномасштабної війни, 1700 спеціалістів, чиї проєкти завершилися, отримали нові ролі на проєктах GlobalLogic. Зазвичай, новий проєкт знаходять за 2 місяця. Впродовж цього часу компанія надає фахівцям всю необхідну підтримку.  

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: