Простий - складний вибір навушників / Все новости / Главная

Читать на русском

Сьогодні на сторінках інтернет-магазинів аудіотехніки можна знайти тисячі (в цьому можна переконатися, перейшовши за посиланням: https://soundmag.ua/uk/catalog/headphones/) пропозицій навушників різних форм-факторів, розмірів, кольорів, в дуже широкому ціновому діапазоні.

Щоб спростити собі вибір, варто звузити пошуки до тієї категорії, яка найкраще підходить для ваших потреб. В першу чергу варто визначитися з призначенням навушників. В основному виділяють такі категорії як:

  • Ігрові навушники, розроблені спеціально для любителів комп'ютерних ігор та кіберспортсменів. Відзначаються високою деталізацією та акцентом на низьких частотах, також можуть бути оснащені фірмовими технологіями об'ємного звучання для кращого позиціонування в іграх. Це також робить їх непоганим вибором для перегляду фільмів та серіалів.
  • Студійні навушники. Це професійні моделі розроблені для музикантів та звукорежисерів. Мають досить рівну АЧХ, і призначені для професійної роботи зі звуком. Також підходять для прослуховування музики, хоча і мають своєрідний почерк, та вимогливі до джерела звуку та якості записів.
  • Аудіофільські. Спеціальні навушники розроблені для прослуховування музики. Доступні в широкому ціновому діапазоні, і якщо бюджетні моделі можна розглядати як універсальні навушники для щоденного використання, то дорожчі потребують відповідного джерела звуку, а також дуже вимогливі до якості записаних треків. Якщо ви вперше купуєте навушники з цієї категорії, рекомендуємо одразу розглядати зв”язку із ЦАП/підсилювачем, який допоможе повністю розкрити потенціал навушників.
  • Гарнітури. До цієї категорії належать навушники переважно накладного типу з мікрофоном, які спеціально розроблені для офісних працівників. Вирізняються максимально легкою конструкцією, завдяки чому їх можна носити тривай час не знімаючи, та не відчуваючи дискомфорту.
  • Мультимедійні. Ця категорія досить формальна, і включає в себе більшість навушників, які підходять як для споживання контенту, так і для спілкування.

Кілька слів про підключення

Навушники можуть підключатися до джерела звуку за допомогою кабелю, або бездротовим способом. До речі, існує два варіанти бездротового підключення: радіосигнал та Bluetooth. В першому випадку навушники комплектуються спеціальним приймачем, який вставляється в USB-порт вашого ПК чи ноутбука. Таке підключення стабільніше, має більший радіус дії, та практично позбавлене затримки. Блютуз-навушники більш універсальні, оскільки можуть працювати як з телефоном, так і з ноутбуком і ПК, якщо останні мають відповідний модуль. Інакше доведеться докупити його окремо. Варто зауважити, що незважаючи на розвиток бездротових технологій, дротове підключення все ж виграє в плані стабільності та якості передачі сигналу.

Що стосується форм-фактору, то навушники можуть бути повнорозмірними, накладними, або вакуумними/вкладишами. Повнорозмірні моделі мають габаритні чаші, які повністю охоплюють вухо. Вони зручні для стаціонарного використання вдома чи в офісі, але не найкращим чином підходять для вулиці чи транспорту. В такому випадку краще звернути увагу на накладні моделі, чаші яких мають менші розміри і просто прилягають до вуха. Що стосується вакуумних навушників, та навушників-вкладишів, то це найпопулярніший вибір для повсякденного використання за межами дому. Вони легкі та компактні, майже не відчуваються у вухах, та не займають багато місця в кишені. Останнім часом велику популярність здобули TWS-навушники. Вони максимально зручні у використанні, на відміну від провідних моделей зовсім не обмежують рухів, але при цьому мають деякі обмеження по автономності роботи.

Загальні поради

Крім власне відтворення звуку, навушники часто мають додатковий функціонал, який робить користування ними комфортнішим. Наприклад зовнішні органи керування, які дозволяють перемкнути трек чи відповісти на дзвінок не дістаючи телефон з кишені. Популярною є функція активного шумозаглушення ANC, яка значно покращує акустичний комфорт власника. В будь-якому разі оптимальним рішенням буде особисто завітати в магазин, та протестувати навушники, які вас цікавлять. Оцініть комфорт посадки, якість збірки та матеріалів, послухайте улюблені треки, порівняйте з конкурентами. Довіряйте не словам в інтернеті, а власним вухам.

 

Тэги:   Гаджеты

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: