В EXMO запустили стейкінг – пасивний заробіток на крипті / Все новости / Главная

Криптовалютна біржа EXMO запустила стейкінг. Це альтернатива майнінгу, що дозволяє отримувати нові монети шляхом зберігання криптовалюти на рахунку.

Як заробляти на стейкінгу

Майнінг – перший в історії спосіб заробітку на криптовалюті, буквально "видобуток" монет шляхом вирішення складних математичних рівнянь у вигляді криптографічних хешів. У 2008 році, коли винайшли біткоїн, майнінг був єдиним способом отримати крипту, хоча цей метод потребує великих обчислювальних потужностей, неймовірної кількості електроенергії, і загалом досить непростий у реалізації.

З 2012 року з'явився стейкінг – схожий, але набагато більш екологічний спосіб генерування монет. Для нього не потрібне спеціальне обладнання, підійде будь-який комп'ютер. Стейкінг на біржі легко порівняти з банківським депозитом: користувач просто кладе кошти на спеціальний рахунок та регулярно отримує відсоток від суми вкладу.

На EXMO для стейкінгу зараз наявні EXMO Coin (до 17% річних), Cosmos (до 13%), Polkadot (до 12%), Tezos (до 4,5%). Незабаром список доповнять Cardano та Tron.

Щоб почати заробляти на стейкінгу на EXMO, потрібно просто поповнити обліковий запис і застейкати криптовалюту зі списку вище. Це займає лічені хвилини. Усі технічні нюанси біржа бере на себе, а власник криптовалюти просто отримує відсоток від вкладу.

Щоб розібратися, яку суму користувач отримає за місяць, на сайті є автоматичний розрахунок прибутку. Наприклад, якщо застейкати 55 ATOM, то через 30 днів прибуток сягне ≈0.4068 ATOM, а за рік всього +9%. При вкладі 255 DOT, через 30 днів дохід дорівнятиме +12.515 DOT, а всього за рік – +12%.

Зверніть увагу, що доки монети стейкаються, вони заблоковані для транзакцій. Тобто, наприклад, якщо відбудеться різкий стрибок курсу або з якоїсь іншої причини користовачу знадобляться ці монети, він не зможе ними скористатися до закінчення місяця.

Проте це не лякає стейкерів. За глобальними даними Statista, на травень 2022, Cardano застейкано на 143,050,000,000 USD, Tezos - 12,580,000,000 USD, Cosmos - 21,300,000,000 USD, Tron - 21,030,00000 USD. Такі цифри не дивують, адже замість звичайного зберігання монет, стейкінг забезпечує приємний пасивний дохід.

EXMO – глобальна криптовалютна біржа, заснована у 2014 році. Платформа надає широкі можливості торгівлі та зберігання криптовалют для більш ніж 2 млн. трейдерів з усього світу. Біржа регулярно розширює свій функціонал, поповнює список активів для трейдингу та знайомить своїх користувачів із цифровими активами. Головна місія команди EXMO – зробити криптовалютний ринок доступним для кожного.

 

Тэги:   Криптовалюты

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: