SoftServe приєднується до спільноти “Бізнес без бар’єрів”, об’єднаної навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської / Все новости / Главная

SoftServe підписав декларацію, якою засвідчив приєднання до спільноти прогресивних українських бізнесів “Бізнес без бар’єрів”, об’єднаної навколо ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Учасники спільноти об’єднуються довкола спільної цілі - створення рівних можливостей для всіх українців.

Спільнота “Бізнес без бар’єрів” на сьогодні налічує більше двох десятків великих українських та міжнародних компаній, які працюють в Україні. Компанії обмінюються кращими практиками і знаннями з реалізації безбар’єрності, працюють спільно над тим, аби безбар’єрність стала частиною корпоративної культури в українських компаніях, а також поширюють власний досвід в цьому напрямку на інші бізнеси.

Вдячна всім членам спільноти за дискусію та працю в напрямі безбарʼєрності. Сподіваюся, наша спільнота розширюватиметься, аж доки стане непотрібною – бо кожен бізнес в Україні буде безбарʼєрним”, розповіла Олена Зеленська

SoftServe вже багато років розвиває безбар’єрність, рівність та інклюзію всередині компанії, вдосконалює підходи до побудови комфортного робочого середовища, рівності у наймі, розвитку талантів та лідерів всередині компанії, прозорості процесів та однакових можливостей для всіх.

Сьогодні ми доєднуємось до важливої ініціативи Першої леді, а також до спільноти соціально відповідальних бізнесів України. SoftServe вже багато років працює над тим, аби бути серед найкращих роботодавців країни та середовищем, в якому хочеться працювати та продукувати інноваційні ідеї, в якому є можливості для професійного росту для кожного, хто готовий вчитись та дізнаватись нове. Ми готові разом зі спільнотою поширювати наші кращі практики безбар’єрності в Україні та впроваджувати нові”, - коментує Тарас Кицмей, співзасновник, член Ради директорів, SoftServe.

Серед ключових напрямків, над якими працюють в SoftServe:

Жінки на технічних та лідерських позиціях. Як відомо, в інженерних і технологічних професіях зазвичай домінують чоловіки, упродовж вже багатьох років в компанії спостерігають сталий тренд зростання кількості жінок в компанії. Ми маємо понад 36% жінок в компанії і цей показник зростає на 1% щороку. Якщо говорити про напрямки, то в розробницьких командах в SoftServe працює 30% жінок, серед проектних і продуктових менеджерів, жінок - 59%, 61% жінок - серед бізнес-аналітиків. На лідерських посадах – це директори і вище –  в компанії вже 32% жінок.

Доступність офісів. У SoftServe близько 40 офісів, де працюють команди по всьому світу - від України до США, від Мексики до ОАЕ та Сінгапуру. З 2016 року компанія розпочала інтегровувати норми безбар’єрності до базових вимог щодо усіх нових офісів. І вже більш як 60% з них є повністю доступними для людей у кріслі колісному.

Найм і робота людей з інвалідністю. В компанії вже кілька років працює окрема команда Accessibility Service, яка займається тестуванням розробок на доступність для людей з порушеннями зору. Більшість фахівців команди – з порушеннями зору. Детальніше про команду та її роботу можна прочитати в матеріалі на Дія. Бізнес.

У 2023 році у SoftServe вирішили поділитись своєю експертизою назовні і надати додаткові освітні та кар’єрні можливості тим, хто найбільше цього потребує. Компанія запустила масштабну програму EmpowerU - в 6-ти країнах пройшли безкоштовні ІТ-курси для мало репрезентованих груп населення: для жінок у складних життєвих обставинах у Колумбії, для українських біженців в Румунії, для людей з інвалідністю в Польщі, для ветеранів і ветеранок в Україні.

У 2023 році SoftServe увійшла до топ-25 найкращих роботодавців для ветеранів в Україні, розробивши цілу систему роботи з ІТ-фахівцями, які повертаються в компанію після участі в бойових діях.

 

Тэги:   SoftServe

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: