В Google Перекладачі з’являться 110 нових мов, включно із кримськотатарською / Все новости / Главная

Google Перекладач руйнує мовні бар'єри, допомагаючи людям спілкуватися та краще розуміти світ навколо. Завдяки штучному інтелекту, платформа оголосила про значне розширення, додавши 110 нових мов, що робить це найбільшим оновленням в історії сервісу. Це відкриває доступ до перекладу для понад 614 мільйонів людей по всьому світу, або близько 8% населення планети.

Серед нових мов є як широко поширені, такі як кантонська (якою розмовляють понад 100 мільйонів людей), так і рідкісні, наприклад, кримськотатарська, мова, що потребує додаткового захисту UNESCO. Також додано багато мов корінних народів з різних куточків світу.

Ось декілька прикладів з 110 нових мов:

  • Афар: тональна мова, якою розмовляють у Джибуті, Еритреї та Ефіопії.
  • Кантонська: одна з найбільш запитуваних мов у Google Перекладачі.
  • Кримськотатарська: тюркська мова, рідна мова кримських татар.
  • Менська: кельтська мова, яка майже зникла, але завдяки зусиллям з відродження мови зараз нею розмовляють тисячі людей.
  • Нко: стандартизована форма західноафриканських мов мандінка.
  • Панджабі (Шахмукхі): різновид панджабі, що пишеться персько-арабським письмом (шахмукхі), і є найпоширенішою мовою в Пакистані.
  • Тамазігська (амазігська): берберська мова, якою розмовляють у Північній Африці.
  • Ток-пісін: креольська мова на основі англійської та мова міжнаціонального спілкування Папуа-Нової Гвінеї.

Додавання цих мов стало можливим завдяки великій мовній моделі Google PaLM 2, яка допомагає платформі ефективніше вивчати нові мови.

"Це найбільше розширення мов за всю історію Google Перекладача, - говорить представник Google. - Ми прагнемо зробити світ доступнішим для людей, і це лише один із кроків у цьому напрямку".

Ознайомитися з повним списком нових мов та дізнатися більше про те, як Google Перекладач використовує штучний інтелект для розширення своїх можливостей, можна у Довідковому центрі Google.

 

Похожие новости
Комментарии

comments powered by Disqus
Мы в социальных сетях: